'Voordeel van mijn transfer is dat ik niet meer tegen Barcelona hoef te spelen'

'Voordeel van mijn transfer is dat ik niet meer tegen Barcelona hoef te spelen'

Gepubliceerd: zondag 22 juli 2018 om 08:02zo 22-07-2018 om 08:02

FC Barcelona-nieuweling Clément Lenglet ziet één groot voordeel aan zijn transfer naar Catalonië. De 23-jarige Fransman, deze zomer overgekomen van Sevilla, is blij dat hij voorlopig niet meer tegen de Catalanen hoeft te spelen.

"Ze zorgen van alle kanten voor gevaar. Als het een beetje meezit, kun je Lionel Messi uit de wedstrijd halen, maar dan heb je altijd nog Jordi Alba of Luis Suárez die er constant overheen dendert. Ik ben blij dat ik daar niet meer tegen hoef te verdedigen", lacht de centrale verdediger in gesprek met Barcelona TV. Lenglet heeft het namens Sevilla al opgenomen tegen Messi en is diep onder de indruk van de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar. "Je moet alle openingen dichthouden, want hij kan scoren vanuit elke hoek, als hij dat wil. Voor mij is hij de allerbeste ter wereld."

Lenglet lijkt komend seizoen met Gerard Piqué en landgenoot Samuel Umtiti te mogen strijden om een basisplek, terwijl ook Yerry Mina en Thomas Vermaelen (voorlopig) nog onder contract staan in Camp Nou. "Het wordt een flinke uitdaging, maar ik zal hard werken om me zo snel mogelijk aan te passen. Ik denk dat ik prima samen kan spelen met alle verdedigers van Barcelona. Als je met zo veel goede spelers samenspeelt, is het een stuk makkelijker om je aan te passen."

Lees ook: FC Barcelona rondt tweede zomertransfer af en betaalt 35,9 miljoen euro

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws