Schreuder: 'PSV speelde met Van Bommel in de 'overdrive'. Kostte ze de titel'

Schreuder: 'PSV speelde met Van Bommel in de 'overdrive'. Kostte ze de titel'

22-07-2018 08:29
103

Het seizoen van regerend landskampioen PSV kan alle kanten op na de aanstelling van trainer Mark van Bommel, verwacht NOS-verslaggever Joep Schreuder. De oud-aanvoerder van de Eindhovenaren zou PSV van meer gif kunnen voorzien, maar moet volgens Schreuder uitkijken dat hij niet té enthousiast wordt.

De NOS-verslaggever denkt terug aan het seizoen 2012/2013, toen Van Bommel zijn spelerscarrière afsloot met één laatste seizoen in het Philips Stadion. De 79-voudig Oranje-international liep in de eerste vijf wedstrijden tegen vijf gele kaarten op, greep met PSV naast de landstitel, verloor de bekerfinale van AZ en nam tegen FC Twente afscheid met een rode kaart.

"PSV speelde toen onder aanvoering van de gretige Van Bommel in de 'overdrive', waardoor sommige spelers zichzelf niet meer waren. Dat kostte PSV onder meer daardoor de titel", aldus Schreuder over de ploeg die destijds onder leiding stond van trainer Dick Advocaat. "Het is ongelooflijk dat PSV toen met onder anderen Strootman, Mertens, Wijnaldum en Van Bommel in de ploeg geen kampioen werd."

'Trainermoe'
Schreuder denkt echter dat de trainerswissel ook voordelig uit kan pakken voor PSV, mits Van Bommel 'de scherpe randjes' van zijn karakter verwijdert. "Ondanks de vijf redelijk goede jaren die Cocu in Eindhoven heeft gehad, is de aanstelling van Van Bommel voor PSV een geschenk uit de hemel", vindt de NOS-man. "Niets ten nadele van Cocu, maar na vijf jaar kunnen de club en de spelers deze impuls goed gebruiken. (...) Spelers kunnen onbewust ook 'trainermoe' worden."