Klopp geconfronteerd met uitspraken uit 2016: 'Iedereen onthoudt al mijn bullshit'

Klopp geconfronteerd met uitspraken uit 2016: 'Iedereen onthoudt al mijn bullshit'

22-07-2018 09:58
25

Liverpool-manager Jürgen Klopp is door de Engelse pers om de oren geslagen met uitspraken uit het verleden. De Duitser liet in 2016, nadat Paul Pogba voor 105 miljoen naar Manchester United verhuisde, weten dat hij de voetbalwereld zou verlaten wanneer dergelijke bedragen gemeengoed zouden worden.

Twee jaar later is het transferrecord van Pogba verpletterd door Neymar, voor wie Paris Saint-Germain 222 miljoen euro neertelde. Bovendien haalde Klopp met Virgil van Dijk en Alisson de duurste verdediger én de duurste keeper ooit naar Anfield. "Dat is het probleem. Iedereen onthoudt alle bullshit die je ooit gezegd hebt", lacht de 51-jarige Duitser tijdens een persconferentie. "Ik kon op dat moment niet voorspellen welke kant de transfermarkt op zou gaan."

Dat Klopp door sommigen als hypocriet wordt bestempeld vanwege zijn uitspraken in het verleden, doet de trainer weinig. "Het maakt mij niets uit wat de buitenwereld van me denkt, net zoals het Manchester United niets uitmaakt wat ik van hen vind", wordt hij geciteerd door de BBC. "Dat was mijn mening op dat moment en die heb ik inderdaad bijgesteld. Maar ik verander liever mijn mening dan dat ik geen mening heb."