'De resultaten van Ajax... Kort gezegd: dat boeit natuurlijk helemaal niks'

'De resultaten van Ajax... Kort gezegd: dat boeit natuurlijk helemaal niks'

22-07-2018 11:14
130

De teleurstellende resultaten van Ajax tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen 'boeien eigenlijk helemaal niet'. Dat zegt Freek Jansen, clubwatcher van de Amsterdammers namens Voetbal International. 

Ajax ging deze maand onderuit tegen FC Nordsjaelland, Anderlecht en Walsall. Over een paar dagen staat de cruciale Champions League-clash met Sturm Graz op het programma. De matige uitslagen van de laatste weken baren fans zorgen, maar Jansen stelt dat er weinig waarde aan moet worden gehecht.

"De resultaten in de voorbereiding... Even kort gezegd: dat boeit natuurlijk helemaal niks", zegt hij. "Elk seizoen zie je clubs in de voorbereiding de mooiste resultaten boeken en dan zakt het in de competitie weg. Andersom ook: denk maar aan het seizoen onder Peter Bosz, dat viel toen ook tegen."

"Daar moet je dus geen waarde aan hechten - ook omdat de groep nog geen moment compleet is geweest. Vanaf woensdag gaat het draaien. De klok is misschien wel de grootste tegenstander op dit moment, want als de bal rolt tellen de excuses niet meer."

Ajax en Sturm Graz trappen woensdagavond om 20.30 uur af in de Johan Cruijf Arena.