Update: Contractverlenging Vormer officieel: De kapitein blijft aan boord

Update: Contractverlenging Vormer officieel: "De kapitein blijft aan boord"

22-07-2018 20:06
23

Club Brugge heeft dan toch een akkoord bereikt met middenvelder Ruud Vormer, zo meldt Het Nieuwsblad. De Oranje-international tekent volgens de berichtgeving tot 2022 bij en sluit dus mogelijk zijn carrière af in Brugge.

De onderhandelingen tussen de Belgische club en Vormer gingen bepaald niet zonder slag of stoot. Een eerste aanbieding werd door de Nederlander resoluut van tafel geveegd. Het ondermaatse contractvoorstel zou 'een gebrek aan respect' zijn. De hoopte een beter contract te ondertekenen en dat zou inmiddels dus gelukt zijn. De contractverlenging wordt spoedig bekendgemaakt. 

Vormer, publiekslieveling bij Brugge, is in de bloei van zijn leven en maakt veel indruk in België. De voormalig middenvelder van onder meer Feyenoord mocht onder bondscoach Ronald Koeman zelfs op dertigjarige leeftijd debuteren in Oranje. Door de contractverlenging zit Vormer in theorie dus tot zijn 34e levensjaar bij Club Brugge. In eerdere interviews gaf hij al aan dat hij zijn carrière best bij Club zou willen afsluiten.

Update 20.06: Club Brugge heeft de contractverlenging van Vormer officieel gemaakt. De Oranje-international heeft zijn verbintenis bij de Belgische topclub verlengd tot de zomer van 2022. "We zijn heel blij met deze contractverlenging", reageert directeur Vincent Mannaert op de clubsite van Club Brugge.

"Als Belgische Club is het nooit eenvoudig om de Gouden Schoen in eigen land te houden, maar beide partijen gaven snel aan met elkaar verder te willen. Ruud voelt zich thuis bij Club en Club houdt van Ruud. De kapitein blijft aan boord."