'Lijnders maakt veel indruk bij Liverpool-terugkeer en krijgt extra taken'

'Lijnders maakt veel indruk bij Liverpool-terugkeer en krijgt extra taken'

22-07-2018 14:54
63

Bij Liverpool heeft men zeker nog geen spijt van de terugkeer van Pepijn Lijnders. In tegendeel:The Liverpool Echo schrijft dat de Nederlandse trainer een belangrijkere functie binnen de staf van Jurgen Klopp krijgt. 

Begin dit jaar vertrok Lijnders bij Liverpool om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van NEC. Met de Nijmegenaren wist hij niet te promoveren en dat leidde tot zijn ontslag. Niet lang daarna keerde hij terug bij Liverpool, in een nog ongetitelde functie. In de eerste weken na de terugkeer van Lijnders is zijn invloed direct duidelijk, aldus The Liverpool Echo

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Lijnders te taken overgenomen van Zeljko Buvac. De assistent van Klopp is al sinds april afwezig om privéredenen en de verwachting is dat hij niet meer terugkeert. De overgenomen taken geven Lijnders nog meer verantwoordelijkheid binnen de Liverpool-staf. 

'Lijnders is populair binnen de spelersgroep en heeft veel respect afgedwongen', schrijft het lokale medium zondag. De stormachtige ontwikkeling van Liverpool-talent Ben Woodburn (18) wordt grotendeels op conto van Lijnders geschreven. "Pep is zo enthousiast en zijn voetbalkennis is fenomenaal", zegt Woodburn over Lijnders. "Hij was voor mij de link tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. Hij heeft me enorm geholpen."