Update: Valencia geeft back peperduur prijskaartje en zet Hateboer uit het hoofd

Update: Valencia geeft back peperduur prijskaartje en zet Hateboer uit het hoofd

24-07-2018 10:20
16

Hans Hateboer lijkt een droomtransfer naar Valencia uit zijn hoofd te moeten zetten. Volgens diverse media gaat de Spaanse topclub zich versterken met een andere rechtsback: Cristiano Piccini. 

Eerder deze maand dook het gerucht op dat Valencia het oog had laten vallen op de 24-jarige Hateboer. De voormalig vleugelverdediger van FC Groningen maakte in de afgelopen anderhalf jaar veel indruk bij Atalanta Bergamo. Hateboer zou zelfs een transferverzoek hebben ingediend bij zijn werkgever. 

Een overstap naar Mestalla lijkt er echter niet van te komen. Volgens Spaanse bronnen gaat Valencia nu aan de haal met de 25-jarige Piccini. Hij speelt sinds de zomer van 2017 voor Sporting Portugal. Eerder kwam Piccini uit voor Fiorentina en Real Betis. De rechtsback wordt naar verluidt binnen enkele dagen gepresenteerd. 

De transfer van Piccini heeft tevens gevolgen voor Timothy Fosu-Mensah. De jonge verdediger van Manchester United was volgens Voetbal International óók in beeld om de achterhoede van Valencia te versterken

Update 24/7 10.20: Piccini is inderdaad de nieuwe rechtsback van Valencia. De Italiaan heeft een vierjarig contract gesigneerd in Mestalla. In zijn verbintenis is een afkoopsom van 80 miljoen euro opgenomen. De mogelijke overstap van Hateboer en Fosu-Mensah lijkt door de transfer definitief van de baan.