Derksen bíjna weggelopen bij RTL-uitzending: 'Dan denk ik: hoe is het mogelijk?'

Derksen bíjna weggelopen bij RTL-uitzending: 'Dan denk ik: hoe is het mogelijk?'

22-07-2018 15:48
86

Johan Derksen werd begin juli wóest tijdens een aflevering van VI Oranje Blijft Thuis omdat presentator Wilfred Genee en collega-analist René van der Gijp gierden om een openingsnummer dat ruim vijf minuten duurde. Het had niets gescheeld of Derksen was weggelopen tijdens de uitzending, zegt hij in een interview met Privé. 

"In het tv-programma wil ik de mensen als een soort idealist in een gevecht tegen de bierkaai laten zien dat er ook nog andere muziek is. Dan heb ik twee van de beste gitaristen van Europa in de uitzending, met een geïmproviseerd nummer dat iets langer duurt dan normaal en is meneer Genee helemaal van de leg", aldus Derksen. "Dan doet hij samen met Van der Gijp wat lacherig, wat ik een enorme minachting vind naar de muzikanten."

"Genee vindt dat de 55 minuten die we hebben, gevuld moet worden met onzin die wij verkondigen. Er zitten soms gasten bij ons aan tafel van wie ik denk: hoe is het in godsnaam mogelijk dat ze uitgenodigd zijn? We hebben John de Bever gehad omdat Wilfred dat zo graag wilde op zijn verjaardag. Erger dan De Bever bestaat er niet in dit land."

"In één week tijd heb ik twee keer Gerard Joling's nieuwe single gehoord", besluit Derksen zuchtend. "Een schat van een vent, maar ik hoef hem niet te horen zingen."