'FC Utrecht waagt nieuwe poging en klopt aan in Heerenveen'

'FC Utrecht waagt nieuwe poging en klopt aan in Heerenveen'

22-07-2018 19:18
85

FC Utrecht gaat een nieuwe poging wagen om Henk Veerman los te weken bij sc Heerenveen. De Domstedelingen hebben zich in Friesland gemeld voor de targetman, die bij zijn huidige club niet zeker is van een basisplaats. 

Omrop Fryslan meldt zondagavond dat Utrecht in de markt is voor Veerman. Afgelopen zomer kon de lange aanvaller óók al de overstap maken naar stadion Galgenwaard. Toen bereikten Utrecht en Heerenveen echter geen akkoord over een transfersom.

Wedden

Meer odds

In de Leeuwarder Courant liet Veerman in juli 2017 duidelijk blijken dat hij naar Utrecht wilde verkassen, des te meer omdat hij in Friesland niet op een vaste basisplaats kon rekenen. "Ik ben de eerste keus van Utrecht. Dit is voor mij een geweldige mogelijkheid die langskomt."

De onderhandelingen tussen beide clubs liepen zoals gezegd spaak - en Utrecht versterkte zich daarna met huurling Jean-Christophe Bahebeck. Hij is inmiddels vertrokken. De nummer vijf van het afgelopen seizoen beschikt met Simon Makienok, Cyriel Dessers en Lukas Görtler al over drie andere spitsen. 

Naar verluidt zou Heerenveen zo'n 400.000 euro verlangen voor Veerman. De targetman heeft in het Abe Lenstra Stadion nog een contract voor één seizoen. 

Lees ook: Veel belangstelling voor Heerenveen-aanvaller: 'We kunnen altijd praten'