Update: Algemeen Dagblad meldt gigantische Jahanbakhsh-transfersom

Update: Algemeen Dagblad meldt gigantische Jahanbakhsh-transfersom

22-07-2018 23:01
92

De transfer van Alireza Jahanbakhsh naar Brighton & Hove Albion is een kwestie van tijd. De AZ'er heeft van de clubleiding van de Alkmaarders toestemming gekregen om de miljoenendeal af te ronden. Hij hoeft zich maandag niet te melden bij de club.

Dat meldt Voetbal International. AZ en Brighton naderen een akkoord over het transferbedrag. AZ ontving twee jaar geleden 22 miljoen euro voor Vincent Janssen, maar krijgt voor Jahanbakhsh waarschijnlijk nóg meer als de deal officieel is. Om welk bedrag het gaat is niet duidelijk. Het transferrecord lijkt in ieder geval opnieuw verbroken te worden.

Dat Jahanbakhsh op weg is naar de Premier League werd eerst door Iraanse journalisten gemeld. Even later werd er ook in Nederland melding gemaakt van de aanstaande miljoenentransfer. Het Algemeen Dagblad meldde zaterdag al dat een transfer aanstaande is. Nu doet VI er dus nog een schepje bovenop.

VI meldt dat Brighton ook al belangstelling had voor Jahanbakhsh toen hij nog bij NEC speelde. De aanvaller vond toen niet dat hij al klaar was voor een stap naar de Engelse club, die toen nog in het Championship speelde. Via de Nijmegenaren dwong hij een transfer af naar AZ. De Iraanse international kroonde zich afgelopen seizoen tot topscorer van de Eredivisie. Met Iran was hij onlangs actief op het WK in Rusland.

Update 22.59: Ook het Algemeen Dagblad meldt dat er met de recordtransfer van Jahanbakhsh naar Brighton & Hove Albion maar liefst 25 miljoen euro gemoeid is. De berichtgeving van de ochtendkrant komt overeen met die van journalisten uit Iran, die eveneens melding maakten van dat recordbedrag. Jahanbakhsh is dus spoedig de duurste AZ'er in de clubgeschiedenis als de transfer doorgang vindt. Voor Janssen werd drie miljoen euro minder betaald.