'AS Roma akkoord over Alisson-opvolger; WK-ganger onderweg naar Italië'

'AS Roma akkoord over Alisson-opvolger; WK-ganger onderweg naar Italië'

22-07-2018 21:20
16

Robin Olsen wordt waarschijnlijk de nieuwe keeper van AS Roma. Olsen heeft van zijn werkgever FC Kopenhagen toestemming gekregen om de transfer af te ronden. Roma en Kopenhagen zijn in grote lijnen akkoord over het transferbedrag.

Dat wordt gemeld door het Zweedse Aftonbladet en de Italiaanse journalist Gianluca di Marzio. Beide media meldden dat een transfer aanstaande is. Aftonbladet schrijft dat beide clubs akkoord zijn, Di Marzio is echter iets minder stellig en meldt dat er nog wel puntjes op de i gezet moeten worden.

Mocht de transfer doorgang vinden, dan wordt Olsen de duurste Zweedse doelman ooit. Kopenhagen ontvangt naar verluidt 120 miljoen kroon voor Olsen. Omgerekend is dat ruim elf miljoen euro.

Olsen moet bij Roma de naar Liverpool vertrokken Alisson Becker opvolgen. Voor Becker wordt in totaal ruim zeventig miljoen euro betaald door The Reds, waardoor hij de duurste doelman in de geschiedenis is. Naar verwachting stapt Olsen maandag op het vliegtuig om zijn transfer af te ronden.