Uitblinker Groeneveld debuteert en pakt eerste prijs met Club Brugge

22-07-2018 22:03
19

Club Brugge heeft voor de vijftiende keer in de clubhistorie de Belgische Super Cup gewonnen. De landskampioen versloeg bekerwinnaar Standard met 2-1. Arnaut Groeneveld maakte zijn debuut voor Club Brugge en liet een goede indruk achter.

Bij Club Brugge stonden naast Groeneveld ook twee andere Nederlanders in de basis: Stefano Denswil en Ruud Vormer. Beide ploegen slaagden er in het eerste half uur niet in om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Het tempo was laag en open doelkansen waren er in de beginfase al helemaal niet. Het eerste doelpunt viel een paar minuten voor rust. Groeneveld speelde zijn directe tegenstander uit en bracht de bal voor het doel: Hans Vanaken zette Club Brugge vervolgens op 1-0.

Nog voor de rust werd het zelfs 2-0. Doelpuntenmaker Vanaken bracht Wesley Moraes in de positie om de score te verdubbelen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Club Brugge, maar vlak na de rust maakte Standard er via Edmilson ineens 2-1 van. De ploeg ging druk op zoek naar de gelijkmaker. Club Brugge speelde minder dan in de eerste helft, maar wist desondanks wel stand te houden.

De eerste prijs van het seizoen is binnen voor Club Brugge. Volgende week begint de ploeg aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Eupen. Standard begint vrijdag al tegen AA Gent.