'Ten Hag wikt en weegt: Ajax-duo op tijd fit, Tadic en Blind op de bank'

'Ten Hag wikt en weegt: Ajax-duo op tijd fit, Tadic en Blind op de bank'

23-07-2018 06:45
114

De kans is groot dat Ajax-trainer Erik ten Hag woensdag een beroep kan doen op Hakim Ziyech en Lasse Schöne. Het duo ligt op schema voor de eerste Champions League-ontmoeting met Sturm Graz.

Dat meldt De Telegraaf. Ziyech en Schöne zijn fit als de laatste trainingen voor de thuiswedstrijd geen onverwachte tegenslagen meer opleveren. De twee middenvelders lieten afgelopen donderdag het oefenduel met Wolverhampton Wanderers schieten, maar hervatte de groepstraining een dag later alweer.

Dusan Tadic staat volgens De Telegraaf maandag voor het eerst op het trainingsveld bij Ajax. De miljoenenaankoop trainde in afwachting van een werkvergunning nog voor zichzelf. Het lijkt erop dat de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League nog te vroeg komt. Tadic was de laatste twee weken op vakantie na zijn WK-deelname met Servië.

Ook de andere topaankoop Daley Blind is een twijfelgeval. Hij maakte tegen Wolves zijn rentree als invaller. Zet Ten Hag hem niet in de basis tegen Sturm Graz, dan is Frenkie de Jong zijn logische vervanger. Het doelwit van FC Barcelona is weer helemaal fit na zijn enkelblessure, die hem sinds eind februari aan de kant hield.