'AZ dingt nog naar handtekening Eredivisie-spits; onderhandelingen in impasse'

'AZ dingt nog naar handtekening Eredivisie-spits; onderhandelingen in impasse'

23-07-2018 06:54
92

Björn Johnsen staat nog altijd op het verlanglijstje van AZ, maar de onderhandelingen met ADO Den Haag verkeren in een impasse. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandag.

Jöhnsen is de beoogde opvolger van Wout Weghorst, die deze zomer voor tien miljoen euro naar VfL Wolfsburg vertrok. De Alkmaarders beschikken momenteel over Myron Boadu en Fred Friday. Het jeugdexponent maakt een aardige indruk in de voorbereiding, terwijl de al bijna afgeschreven Nigeriaan plots ook begint te scoren.

Het vertrek van Alireza Jahanbakhsh denkt AZ op te kunnen vangen met Dorin Rotariu. De 22-jarige Roemeen wordt gehuurd van Club Brugge. Op de positie van rechtsbuiten beschikt de club verder nog over talent Calvin Stengs, die het afgelopen seizoen grotendeels miste wegens een kruisbandblessure.

Jahanbakhsh staat voor een toptransfer naar de Premier League, zo werd afgelopen weekend duidelijk. Brighton & Hove Albion betaalt bijna 25 miljoen euro voor de Iraniër. Daarmee verbreekt hij het transferrecord bij AZ, dat op naam stond van Vincent Janssen. De spits leverde 22 miljoen op, toen hij naar Tottenham Hotspur vertrok.