Feyenoord stalt talent in Keuken Kampioen Divisie: 'De spelers waren enthousiast'

Feyenoord stalt talent in Keuken Kampioen Divisie: 'De spelers waren enthousiast'

23-07-2018 07:50
14

Emil Hansson is blij met zijn overstap van Feyenoord naar RKC Waalwijk. De Keuken Kampioen Divisie-club huurt de aanvallende middenvelder voor één seizoen.

Hansson debuteerde zaterdag voor RKC in de oefenwedstrijd tegen VV Oosterhout en stelde niet teleur: met een doelpunt en handvol assists had hij een groot aandeel in de 0-12 overwinning. Hij kijkt uit naar het spelen van 'echte' wedstrijden, iets wat bij Jong Feyenoord niet mogelijk was. "Dat komt niet in een echte competitie uit. Dan speel je een heel jaar vriendschappelijke wedstrijden. Je raakt er ook uit beeld voor de Noorse jeugdselecties", vertelt de twintigjarige middenvelder aan het Brabants Dagblad.

Het feit dat Fred Grim sinds deze zomer aan het roer staat bij RKC, was voor Hansson één van de belangrijkste redenen om voor de Waalwijkse club te kiezen. "De spelers die ik er bij Feyenoord over sprak waren enthousiast over Fred Grim", zegt hij. "Bovendien is de eerste divisie met clubs als FC Twente, Roda JC en Sparta er een stuk sterker op geworden. De weerstand is groot. Daar kun je alleen maar veel van leren." Bij Feyenoord stokt de teller van Hansson vooralsnog bij drie competitiewedstrijden.