Harde afrekening met Özil vanuit München: 'In 2014 won hij zijn laatste duel'

Harde afrekening met Özil vanuit München: 'In 2014 won hij zijn laatste duel'

23-07-2018 08:10
122

Het besluit van Mesut Özil om te stoppen als international, leidt tot veel ophef in Duitsland. Bayern München-voorzitter Uli Hoeness is keihard.

"Ik ben blij dat deze klucht eindelijk voorbij is", reageert Hoeness in gesprek met BILD. "Hij heeft de laatste jaren dramatisch gespeeld in Die Mannschaft. Op het WK van 2014 heeft Özil zijn laatste duel gewonnen. En nu verschuilt hij zichzelf en zijn waardeloze optreden in Rusland achter deze foto."

De Bayern-voorzitter is nog niet klaar met Özil. "Zijn 35 miljoen followers, die in de echte wereld natuurlijk niet bestaan, vinden dat Özil fantastisch gespeeld heeft als één crosspass aankomt", klinkt het. "Deze ontwikkelingen zijn een catastrofe voor ons land. We moeten terug naar de basis: sport."

Özil zegt zich een tweederangsburger te voelen na alle kritiek op zijn persoon. Kort voor het WK in Rusland kwam hij onder vuur te liggen, omdat hij zich samen met medespeler Ilkay Gündogan liet fotograferen met president Erdogan, die ze een voetbalshirt aanboden met de tekst 'Voor onze president'.