Champions League-loting om 12.00 uur: deze vier clubs kan Ajax treffen

Champions League-loting om 12.00 uur: deze vier clubs kan Ajax treffen

23-07-2018 08:25
156

De loting voor de derde voorronde van de Champions League vindt maandag plaats. Ajax zit in de kokers, ook al moet de Amsterdamse club zich nog plaatsen. Oók in de Europa League wordt geloot.

Ajax begint woensdagavond om 20.45 uur aan het tweeluik tegen Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. Mocht de ploeg van trainer Erik ten Hag doorstoten naar de derde voorronde, dan treft het daarin Fenerbahçe, Spartak Moskou, Standard Luik of Slavia Praag. De loting moet uitwijzen tegen welke van de vier clubs Ajax het opneemt, mits Sturm Graz wordt verslagen.

Wedden

Meer odds

De heenwedstrijden in de derde voorronde van de Champions League worden afgewerkt op 7 en 8 augustus. De tweede duels staan voor 14 augustus op het programma. De Champions League-loting gaat maandagmiddag om 12.00 uur van start. Hoe laat Ajax precies aan de beurt is, is afwachten. In Nyon wordt ook geloot voor de 'kampioenenroute', terwijl Ajax de 'niet-kampioenenroute' volgt.

De potindeling:

Geplaatst: Benfica, Dinamo Kiev, PAOK/FC Basel, Ajax/Sturm Graz

Ongeplaatst: Fenerbahçe, Spartak Moskou, Standard Luik, Slavia Praag

Europa League
Om 14.00 uur wordt er óók geloot voor de derde voorronde van de Europa League. Namens Nederland zitten Feyenoord, AZ en Vitesse in de kokers. De twee laatstgenoemde clubs moeten eerst nog de tweede voorronde overleven. AZ kruist de degens met Kairat Almaty uit Kazachstan. De formatie van John van den Brom begint donderdag met een uitwedstrijd, op 2 augustus is de return. Vitesse gaat op bezoek bij het Roemeense Viitorul en ook de Arnhemmers spelen op 2 augustus de return.