Weghorst-opvolger dient zich aan bij AZ: 'Op dit moment is hij de eerste spits'

Weghorst-opvolger dient zich aan bij AZ: 'Op dit moment is hij de eerste spits'

23-07-2018 09:50
40

Fred Friday presenteert zich in de voorbereiding als opvolger van de vertrokken Wout Weghorst. Dat ziet Max Huiberts, technisch directeur van AZ.

Friday stond op de nominatie om te vertrekken, maar is AZ's topscorer van de voorbereiding met zes doelpunten. "Op dit moment is hij onze eerste spits en dat zal hij nog wel even blijven", aldus Huiberts in De Telegraaf. "Ik weet dat trainer John van den Brom en de rest van de technische staf tevreden zijn over hem."

"Fred is goed teruggekomen van zijn vakantie en speelt bijna alles. Ik vind het knap en ben er heel blij mee dat hij zich op dit moment zo manifesteert. Hij laat zien waarom we hem twee jaar geleden naar Nederland hebben gehaald. Hopelijk houdt hij deze lijn vast."

Op de achtergrond blijft AZ bezig met de komst van een nieuwe spits. Björn Johnsen staat nog steeds bovenaan het verlanglijstje, maar ADO Den Haag stribbelt tegen. Huiberts: "We gaan uiteraard door met zoeken naar een nieuwe spits, maar dankzij Fred zit daar niet zo heel veel druk op."