Aanvaller moet na tien jaar weg bij PSV: Dat deed even pijn

Aanvaller moet na tien jaar weg bij PSV: "Dat deed even pijn"

23-07-2018 10:40
34

Joey Konings hoopt komend seizoen indruk te maken bij zijn nieuwe club Heracles Almelo. In april 2018 kreeg de twintigjarige spits te horen dat zijn contract bij Jong PSV níet verlengd ging worden. Konings koestert  geen wrok jegens zijn vorige werkgever. 

"Dat deed even pijn, maar ik heb al snel besloten om niet bij de pakken neer te zitten. Daar heeft niemand wat aan en ikzelf al helemaal niet. Mijn doel blijft om te slagen in het betaald voetbal, dat kan ook via een andere route", blikt Koning terug in Tubantia. In totaal speelde hij tien jaar in Eindhoven. 

Ook RKC Waalwijk wilde hem inlijven. "De keuze tussen die clubs was niet zo moeilijk. Bij Heracles zie ik kansen om te spelen en ook nog eens in de Eredivisie."

"Natuurlijk wil ik me bewijzen voor PSV, om daar ooit nog te kunnen spelen. Maar nu ga ik alles geven voor deze club. Voor mij is het seizoen geslaagd als ik aan het eind van het jaar een basisplaats heb veroverd. Ik heb niet echt een plan. Ik zal alles geven en doen wat de trainer wil."