Feyenoord naar Polen óf Slowakije; pittige opgave voor Vitesse

Feyenoord naar Polen óf Slowakije; pittige opgave voor Vitesse

23-07-2018 14:19
114

Feyenoord neemt het in de derde voorronde van de Europa League op tegen AS Trencín of Gornik Zabrze. Vitesse treft PAOK (Griekenland) of FC Basel (Zwitserland) en AZ neemt het op tegen Sigma Olomouc uit Tsjechië. Dat is de uitkomst van de loting die maandag plaats vond. Vitesse en AZ moeten éérst nog zien te winnen van respectievelijk Viitorul en Kairat Almaty.

Aanstaande donderdag staat voor Vitesse en AZ de eerste ontmoeting op het programma met hun Europese tegenstanderss. Volgende week volgt de return; als de ploegen van trainers Leonid Slutsky en John van den Brom de clashes overleven, dan volgt in de derde voorronde een dubbele confrontatie met PAOK of FC Basel en Sigma Olomouc. 

Feyenoord treft dus het Slowaakse AS Trencin óf het Poolse Gornik Zabrze. De Rotterdammers moeten, net als Vitesse en AZ, daarna nóg een ronde overleven om de groepsfase van de Europa League te bereiken. 

Ajax
Mocht Ajax het Champions League-tweeluik met Sturm Graz níet winnend afsluiten, dan stromen de Amsterdammers door naar de voorronde van de Europa League. Daarin is dan Dundalk (Ierland) of AEK Larnaca (Cyprus) de opponent. 

Lees ook: Ajax aan de bak in Europa: clash met Standard Luik bij zege op Sturm Graz