Tadic: 'Ik ben nu vijftig procent, maar sta er als de coach mij nodig heeft'

Tadic: 'Ik ben nu vijftig procent, maar sta er als de coach mij nodig heeft'

23-07-2018 16:38
61

Dusan Tadic acht de kans klein dat hij woensdag in de basis staat in het duel met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. De Servische topaankoop meldde zich maandag op de training van de Amsterdammers.

"Als de club en de trainer me nodig heeft, zal ik spelen", zegt Tadic in gesprek met Voetbal International. "Maar ik zit nu op vijftig procent, dus heb nog wel even nodig om echt topfit te zijn. Het uitduel volgende week is een ander verhaal, dan heb ik er sowieso al een volledige trainingsweek opzitten."

"Ik heb drie weken vakantie gehad", vervolgt Tadic tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik had dat nodig. Ik was moe en leeg na een seizoen zonder winterstop en een WK.

De kans op Champions League-voetbal was een belangrijke reden voor Tadic om Premier League-club Southampton te verlaten voor Ajax. "Ik heb alleen nog maar in de Europa League gespeeld. Champions League spelen, kampioen worden en jonge spelers beter maken. Dat zijn hier mijn doelen", vertelt de oud-speler van FC Groningen en FC Twente.

Lees ookKippenvel bij Tadic: "Ajax behoort tot de tien grootste clubs van de wereld"