Eredivisie-nieuwkomer overtuigd: Natuurlijk had ik gehoopt op een kans bij City

Eredivisie-nieuwkomer overtuigd: "Natuurlijk had ik gehoopt op een kans bij City"

Gepubliceerd: maandag 23 juli 2018 om 20:15ma 23-07-2018 om 20:15

SC Heerenveen probeerde Rodney Kongolo vorig jaar al naar Friesland te halen. Dat zegt het toptalent, dat afgelopen week alsnog een contract tekende bij de eredivisionist. Hij komt over van Manchester City. 

Afgelopen seizoen maakte de twintigjarige middenvelder al vlieguren op het hoogste niveau. Hij werd door Manchester City verhuurd aan Doncaster Rovers, een club uit de League One. "Dat was voor mij de overstap van de jeugd naar het seniorenvoetbal. Natuurlijk had ik gehoopt op een kans bij Manchester City, maar mijn gevoel zei dat ik mijn carrière beter ergens anders voort zou kunnen zetten", aldus Kongolo tegen het Friesch Dagblad.

Deze zomer besloot hij City definitief te verlaten. "Heerenveen meldde zich eind vorig seizoen al. Daar ben ik over na gaan denken en ik heb even afgewacht wie de nieuwe trainer zou worden. Mijn gevoel was daarna snel duidelijk: hier wil ik gaan spelen. Bij deze club hebben zoveel spelers zich kunnen ontwikkelen en dat is ook wat ik graag wil. Wat ik wil bereiken? Mijzelf in de kijker spelen en goed gaan presteren met het team."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws