'Als zij bij Ajax blijven, kan Femke Halsema het Museumplein vast reserveren'

'Als zij bij Ajax blijven, kan Femke Halsema het Museumplein vast reserveren'

23-07-2018 21:35
153

Het seizoen 2017/2018 was voor DuBlanqeBogarde een seizoen om snel te vergeten. Over het komende seizoen is de Twitter-beroemdheid een stuk positiever.

DuBlanqeBogarde is een fanatieke Twitteraar en voetbalcommentator die onder meer het 'Twitterfenomeen' genoemd wordt. Hij is Ajax-fan, heeft op het sociale medium ruim 40.000 volgers en heeft samen met schrijver Özcan Akyol zelfs een voetbalboek geschreven. Hij blikt voor Het Parool vooruit op het komende seizoen.

De miljoenentransfer van Dusan Tadic naar Ajax is iets waar hij blij mee is. "Ik ging nog een tijdje uit van een een-tweetje tussen De Telegraaf en Marc Overmars (foto), zodat Overmars kon laten zien dat 'we het wel geprobeerd hebben'", zegt hij tegen Het Parool. "Dat Tadic daadwerkelijk van Ajax is, is een duidelijk signaal: eindelijk gebeurt er waar mensen al jarenlang op zitten te wachten. Je haalt, als ik het voorzichtig inschat, minstens 10 goals en 10 assists binnen."

DuBlanqeBogarde krijgt de transfergeruchten rond Frenkie de Jong mee. Hij wordt nadrukkelijk gelinkt aan FC Barcelona. "Als zij serieus worden kun je hem dat niet ontzeggen. Ziyech is er ook nog steeds. Arno Vermeulen van de NOS zei dat hij overbodig is geworden; Arno is zelf overbodig. Ik snap niet hoe je zo negatief over hem kunt zijn als je hem hebt zien voetballen."

"Je hebt toch ogen? Ajax heeft wel geluk dat hij een matig WK speelde. AS Roma zag ook dat hij maar één keer op goal geschoten heeft, die zijn afgehaakt, denk ik. Als hij net als De Ligt en Frenkie de Jong zou blijven, kan Femke Halsema het Museumplein vast reserveren."