'Supporters moeten geduld hebben: PSV zeer voorzichtig met topaankoop'

'Supporters moeten geduld hebben: PSV zeer voorzichtig met topaankoop'

24-07-2018 06:45
129

Het kan nog even duren voordat de fans van PSV eindelijk Maxi Romero zien schitteren. De landskampioen is voorzichtig met de negentienjarige Argentijn, die begin januari voor ruim tien miljoen euro werd aangetrokken.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Romero scheurde kort na zijn komst naar PSV een spier in zijn bovenbeen en worstelt sindsdien met zijn fysiek. Voor de blessure staat normaal zes tot acht weken, maar daarna had de spits tot twee keer toe pech, in de vorm van terugslagen.

De situatie is inmiddels wel sterk verbeterd. Vorige week kon de topaankoop van de Brabanders eindelijk zijn officieuze debuut maken. In een oefenduel met Neuchâtel Xamax kwam hij dertig minuten in actie. PSV is daarna voorzichtig met hem geweest, om een derde tegenslag te voorkomen.

Maandag trainde Romero opnieuw volledig met de groep mee, maar het is niet ondenkbaar dat het nog vele weken duurt voor hij in de buurt van zijn normale niveau komt. PSV anticipeerde daar al op met het langer vastleggen van Luuk de Jong.