Stevens stelt Nederlandse 'recordaankoop' voor: 'Bepaalt het spel en maakt goals'

Stevens stelt Nederlandse 'recordaankoop' voor: 'Bepaalt het spel en maakt goals'

24-07-2018 07:04
33

Huub Stevens denkt dat Davy Klaassen een topaankoop zou zijn voor Werder Bremen. De voormalig oefenmeester snapt niet dat de 25-jarige oud-Ajacied het niet heeft gered bij Everton.

Werder Bremen is bereid om het clubrecord te breken voor Klaassen, die de naar Borussia Dortmund vertrokken Thomas Delaney moet opvolgen. "Zijn teamgevoel is geweldig. Hij denkt altijd aan het team en laat zijn medespelers nooit in de steek. Hij is een echte teamspeler, die altijd goede momenten heeft", steekt Stevens van wal in gesprek met BILD.

Klaassen was bij Ajax bovendien regelmatig trefzeker. In 126 wedstrijden voor de Amsterdammers scoorde hij 44 keer en gaf hij dertig assists. "Hij dook bij Ajax vaak op in het strafschopgebied, bepaalde het spel en zorgde voor doelpunten. Hij is een goede speler", stelt Stevens, die meer had verwacht van het Engelse avontuur van de middenvelder.

"Ik snap niet dat hij het niet heeft gered", aldus de Limburger. "Zijn manier van spelen past zeker in de Bundesliga." Klaassen moet bij Werder de opvolger worden van Delaney, die voor twintig miljoen euro aan Dortmund werd verkocht. "Klaassen is een ander type. Ik denk dat hij zelfs rijper en meer volwassen is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie