'Ronaldo imponeert met medische test: zeven procent vet, vijftig procent spieren'

'Ronaldo imponeert met medische test: zeven procent vet, vijftig procent spieren'

Gepubliceerd: dinsdag 24 juli 2018 om 07:35di 24-07-2018 om 07:35

De medische keuring van Cristiano Ronaldo bij Juventus heeft verbluffende resultaten opgeleverd, meldt AS maandagavond. De alweer 33-jarige superster is nog net zo fit als een speler van begin twintig.

De vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar heeft tijdens de vakantie niet stilgezeten en meldde zich in Turijn met een vetpercentage van slechts zeven procent. Hiermee blijft Ronaldo ver onder het gemiddelde van profvoetballers wereldwijd, die doorgaans op een percentage tussen de tien en elf procent uitkomen. Daarnaast heeft de superster een bovengemiddeld spierpercentage: waar de spiermassa van de gemiddelde profvoetballer 46 procent van het totale lichaamsgewicht bedraagt, is dat bij Ronaldo liefst vijftig procent.

Dat de Portugees nog altijd topfit is, bewees hij tijdens het WK. Tijdens de 3-3 tegen Spanje trok hij een sprint over bijna het hele veld. Deze had een topsnelheid van bijna 34 kilometer per uur. Vorig seizoen speelde Ronaldo nog met Real Madrid tegen Juventus in de Champions League en kreeg hij de handen op elkaar met een weergaloze omhaal. Hierbij wist hij ruim twee meter boven de grond uit te komen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Ronaldo een succes bij Juventus?

Ja
87%
Nee
13%
(6986 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws