Gewilde Barcelona-verdediger niet mee naar de VS, Cillessen wél op het vliegtuig

Gewilde Barcelona-verdediger niet mee naar de VS, Cillessen wél op het vliegtuig

24-07-2018 07:59
6

FC Barcelona vertrekt zonder Yerry Mina naar de Verenigde Staten. De Colombiaanse verdediger behoort niet tot de 28-koppige selectie, inclusief dertien spelers van het B-elftal, die aan de andere kant van de oceaan een reeks vriendschappelijke wedstrijden gaat spelen.

De Colombiaanse centrale verdediger (23) speelt sinds de winterstop in Camp Nou, maar wist nog niet veel indruk te maken. Mogelijk ontbreekt bij in de selectie van de Catalanen, omdat hij bezig is met een transfer. Nadat Mina tijdens het WK liefst drie keer met het hoofd wist te scoren, werd hij aan tal van Europese clubs gelinkt: Everton en Olympique Lyon zouden het meest concreet voor hem zijn.

Lucas Digne werd eveneens met Everton in verband gebracht en sloeg vrijdag de lunch met zijn teamgenoten over, maar reist wél mee naar de Verenigde Staten. Jasper Cillessen lijkt eveneens op weg naar de uitgang, maar stapt ook met de Catalanen op het vliegtuig. Verdediger Douglas en doelman Adrián Ortolá blijven achter om een transfer af te ronden, meldt Barça via de clubsite. WK-gangers Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué, Jordi Alba, Serg Ivan Rakitic, Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho Thomas Vermaelen en Luis Suárez genieten nog van hun vakantie.