Fortuna wil rechtsback kwijt: 'Niet op trainingskamp, past niet in de plannen'

Fortuna wil rechtsback kwijt: 'Niet op trainingskamp, past niet in de plannen'

Gepubliceerd: dinsdag 24 juli 2018 om 08:20di 24-07-2018 om 08:20

Fortuna Sittard lijkt van plan om de bezem door de selectie te halen, voordat de Limburgers beginnen aan hun Eredivisie-rentree. Christopher Braun, die niet mee is genomen op trainingskamp, is het meest in het oog springende slachtoffer.

De 27-jarige Duitse rechtsback vorig seizoen nog tot 28 wedstrijden in de toenmalige Jupiler League, maar verloor aan het einde van het seizoen zijn basisplek aan Clint Essers. Bovendien heeft Fortuna met Alessandro Ciranni een nieuwe rechtervleugelverdediger binnengehaald. "In dit geval is het een simpele rekensom: hij was er niet bij tijdens ons trainingskamp, dus hij past niet in onze plannen", vertelt een gedecideerde assistent-trainer Kevin Hofland aan 1Limburg over de situatie rondom Braun.

De Limburgers namen onlangs al afscheid van de Franse reserve Mickaël Malsa, die verhuurd wordt aan het Spaanse Albacete. Ook doelman Job van de Walle en de middenvelders Vitor Saba en Luc Tinnemans kwamen afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe en mogen vertrekken uit Limburg. Fortuna hoopt op korte termijn nog een centrale verdediger, een middenvelder en een buitenspeler aan de selectie toe te voegen.

Poll

Gaat Fortuna Sittard zich handhaven in de Eredivisie?

(4488 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws