Ajax komt met nieuws: supporters zamelen geld in voor Cruijff-standbeeld

Ajax komt met nieuws: supporters zamelen geld in voor Cruijff-standbeeld

24-07-2018 08:45
111

Johan Cruijff verdient een standbeeld in Amsterdam, vindt een groep Ajax-supporters. Deze fans hebben zich verzameld onder de naam 'Deze man verdient een standbeeld' en hopen hun doel te bereiken door geld in te zamelen.

Ajax heeft via de officiële kanalen aandacht gevraagd voor het initiatief. Het standbeeld moet binnen twee jaar neergezet worden in de buurt van de Amsterdam Arena, die sinds dit jaar de naam van de in 2016 overleden Nummer 14 draagt. Tijdens de voorronde Champions League-wedstrijd tegen Sturm Graz van woensdag 25 juli zal de actie officieel opgestart worden: of dit in de vorm van een collecte zal zijn, is nog niet duidelijk. Ajax heeft aangekondigd dat er dit seizoen een collecte plaats zal vinden tijdens een 'nader te bepalen thuiswedstrijd'.

Het is niet de eerste keer dat Ajax-supporters op eigen initiatief een standbeeld willen laten neerzetten. In maart 2016, vlak voor het overlijden van Cruijff, werd een beeld van voormalig assistent-trainer Bobby Haarms onthuld. In Barcelona wordt er al een standbeeld van Cruijff gebouwd.