'Liverpool wil overbodige spelers lozen en hoopt 112 miljoen euro te ontvangen'

'Liverpool wil overbodige spelers lozen en hoopt 112 miljoen euro te ontvangen'

24-07-2018 08:44
44

Liverpool spendeerde deze zomer al bijna 190 miljoen euro op de transfermarkt, maar nu is het tijd om te cashen. The Reds zijn bereid om diverse spelers lozen, meldt The Liverpool Echo.

Volgens de lokale krant wil Liverpool in totaal zo'n 112 miljoen euro vangen. Divock Origi is een van de opvallendste namen die mag vertrekken. De Belgische aanvaller kwam geen moment uit de verf op Anfield en heeft een prijskaartje van dertig miljoen euro gekregen. Vooral Valencia is nadrukkelijk geïnteresseerd in Origi.

Ook Danny Ings, Marko Grujic, Sheyi Ojo, Lazar Markovic, Simon Mignolet en Pedro Chirivella mogen eventueel uitkijken naar een nieuwe werkgever. Laatstgenoemde speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Willem II. De Spaanse middenvelder moet zo'n 5,5 miljoen opleveren en mag rekenen op interesse van Swansea City en Nottingham Forest.

Naast Origi kan met name Ings (22,5 miljoen) de clubkas flink spekken. De Engelse aanvaller wil meer aan spelen toekomen staat in de belangstelling van Southampton, Crystal Palace, Leicester City en Newcastle United. Voor Grujic neemt Liverpool geen genoegen met minder dan 22 miljoen. SS Lazio volgt de situatie op de voet, al lijkt een verhuur de voorkeur te genieten van The Reds.

Ook Ojo (zeventien miljoen) en Markovic (acht miljoen) mogen niet voor een appel en een ei weg. Onder meer Anderlecht is geïnteresseerd in Markovic. Net als de naar Leicester vertrokken Danny Ward moet Mignolet veertien miljoen opleveren. Fulham informeerde al naar de Belg, maar vindt hem te duur.