Volop geruchten rond Ajax-spelers: 'Ik verwacht dat hij deze zomer nog vertrekt'

Volop geruchten rond Ajax-spelers: 'Ik verwacht dat hij deze zomer nog vertrekt'

24-07-2018 19:10
95

Ajax staat voor de levensbelangrijke wedstrijd tegen Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. Voetbal International-verslaggever Freek Jansen vindt dat coach Erik ten Hag een ijzersterke selectie heeft, maar ziet ook dat veel spelers nog niet fit zijn.

Is Ajax wel klaar voor het duel? "Het antwoord is eigenlijk nee. Ze zijn niet klaar voor Sturm Graz, in ieder geval niet optimaal", laat Jansen weten op de website van VI. "Dat is ook logisch", doelt hij op het feit dat Dusan Tadic en Daley Blind pas net zijn aangehaakt, terwijl ook de WK-internationals er pas kort bij zijn.

"Het is een uitgedunde selectie qua fitheid, maar niet qua aantal mensen", vervolgt Jansen. "De selectie is denk ik nog nooit op dit moment zo op oorlogssterkte geweest. Er is een luxe situatie op meerdere posities. Alleen voor morgenavond, denk ook nog maar aan Labyad die geschorst is, zitten er een hoop haken en ogen aan."

Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech zijn ondanks de nodige geruchten van de partij. Vooral De Jong siert regelmatig de voorpagina's in Spanje. "Het is een publiek geheim dat Barcelona hem graag wil hebben. Maar zij niet alleen, ook Manchester City en Bayern München. De grootste clubs van Europa jagen op Frenkie de Jong, maar hij heeft nog een langdurig contract."

Volgens Jansen moet blijken hoeveel dat waard is. "Overmars zegt: we laten niemand meer gaan. Nu zegt elke technisch directeur dat en je moet altijd nog maar zien wat augustus brengt, maar het is wel duidelijk dat Ajax sterk staat." Ziyech is een ander verhaal. "De transferwens van Ziyech is duidelijk. Ik verwacht dat hij deze zomer nog wel vertrekt."