AS Roma strikt nieuwe doelman voor 8,5 miljoen en laat Cillessen links liggen

AS Roma strikt nieuwe doelman voor 8,5 miljoen en laat Cillessen links liggen

Gepubliceerd: dinsdag 24 juli 2018 om 19:20di 24-07-2018 om 19:20

Robin Olsen is de nieuwe doelman van AS Roma. De 28-jarige Zweed komt over van FC Kopenhagen en heeft een contract tot medio 2023 getekend in het Stadio Olimpico.

Roma betaalt 8,5 miljoen euro voor Olsen. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen met 3,5 miljoen, meldt de Italiaanse club op zijn website. Tevens heeft Kopenhagen een percentage van tien procent van de winst bedongen op een volgende transfer. Roma werd ook lange tijd in verband gebracht met Jasper Cillessen, maar laat de Nederlander dus links liggen.

"Het is een grote eer om bij Roma aan de slag te gaan", laat Olsen weten. "Het is de volgende stap voor mij en ik kan niet wachten om te beginnen." De doelman van Zweden doorliep de jeugdopleiding van Mälmo FF. De afgelopen drie seizoenen verdedigde hij het doel van Kopenhagen. Met Zweden reikte hij deze zomer tot de kwartfinale op het WK in Rusland.

"Robin is een keeper met internationale ervaring en ik denk dat hij dat niveau kan meebrengen naar Roma", stelt technisch directeur Monchi. "Ik weet zeker dat hij kan bouwen op zijn kwaliteit die van hem de nummer één van Zweden heeft gemaakt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws