PSV-nieuweling groeit toe naar topvorm: 'We bouwen het geleidelijk op, in overleg'

PSV-nieuweling groeit toe naar topvorm: 'We bouwen het geleidelijk op, in overleg'

24-07-2018 22:56
127

Nick Viergever begint langzaam maar zeker weer honderd procent fit worden. De linksbenige verdediger speelde op 18 november namens Ajax zijn laatste Eredivisie-wedstrijd, maar heeft inmiddels een transfer naar PSV gemaakt en komt weer op krachten. Na afloop van de oefenwedstrijd tussen PSV en Olympiakos (4-0) sprak VoetbalPrimeur met Viergever.

Emile van de Sande
UDEN

De geboren Capellenaar is iets eerder aan de voorbereiding begonnen dan zijn medespelers en voelt dat hij stappen maakt. "Het gaat steeds beter en ik voel me steeds fitter worden. We bouwen het heel geleidelijk op, in goed overleg met elkaar", vertelt Viergever aan VoetbalPrimeur. "Ik merk dat ik steeds meer minuten kan maken en dat ik steker word tijdens trainingen en wedstrijdmomenten. Ik moet ook niet in één keer een te grote stap maken, anders krijg ik een terugslag. Maar in overleg gaat het heel goed."

Viergever kreeg dinsdagavond een basisplek tijdens het oefenduel tussen PSV en Olympiakos en zag zijn nieuwe ploeg met ruime cijfers winnen. "Olympiakos is natuurlijk een grote ploeg in Griekenland. Je moet altijd maar zien hoe het loopt, maar ik denk dat we het goed gedaan hebben", aldus de verdediger, die mooie goals heeft gezien in Uden. "Zeker die eerste: een mooie voorzet van Gastón Pereiro en Luuk de Jong die op de goede plek staat. Dat zijn positieve dingen."

Bekijk hieronder het hele interview met Nick Viergever!