Update: Ajax maakt opstelling bekend: drie aanwinsten beginnen op de bank

Update: Ajax maakt opstelling bekend: drie aanwinsten beginnen op de bank

25-07-2018 19:20
265

Het is zo goed als zeker dat zowel Daley Blind als Dusan Tadic woensdagavond op de bank zit tijdens de Champions League-ontmoeting met Sturm Graz. De Telegraaf bericht dat woensdag. Trainer Erik ten Hag kiest voor andere basisspelers. 

De twee miljoenenaankopen van Ajax misten allebei een groot deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tadic stond pas deze week voor de eerste keer op het trainingsveld in Amsterdam. Ten Hag liet dinsdag tijdens een persconferentie weten dat Blind en Tadic mogelijk wel minuten gaan maken. 

Wie sowieso lijkt te ontbreken, is Kasper Dolberg. De Deense spits kampt met een blessure. Blijkbaar was het tóch al het plan om Klaas-Jan Huntelaar te laten starten. De routinier zal geflankeerd worden door David Neres en Hakim Ziyech, voorspelt De Telegraaf. Carel Eiting, Lasse Schöne en Donny van de Beek vormen het middenveld. Frenkie de Jong is weer fit en staat naast aanvoerder Matthijs de Ligt.

Update 19.20: De Telegraaf had het bij het rechte eind: Frenkie de Jong zal woensdagavond tegen Sturm Graz inderdaad samen met Matthijs de Ligt het hart van de Ajax-verdediging vormen. Ook WK-gangers Nicolas Tagliafico, Lasse Schöne en Hakim Ziyech staan in de basis bij de Amsterdammers. Aanwinsten Dusan Tadic, Daley Blind en Perr Schuurs beginnen op de reservebank.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, F. de Jong, Tagliafico; Eiting, Schöne, Van de Beek; Neres, Huntelaar en Ziyech.