'Hele rare situatie' voor Viergever bij Ajax: Ze vonden het geen noodzaak

'Hele rare situatie' voor Viergever bij Ajax: "Ze vonden het geen noodzaak"

25-07-2018 09:29
54

Nick Viergever heeft nog altijd zijn vraagtekens bij een 'rare situatie' waarin hij in 2017 belandde bij Ajax. De Amsterdammers weigerden mee te werken aan een transfer naar VfB Stuttgart - maar het aflopende contract van de verdediger werd evenmin verlengd. 

"Dat was natuurlijk een heel rare situatie voor mij", vertelt Viergever in gesprek met Voetbal International. "Ze vonden het geen noodzaak mijn contract open te brengen. Voor mij was het frustrerend. Ik had een goed jaar gehad en een planning voor mezelf gemaakt. Wat wilde ik als speler? Het antwoord daarop was dat ik het een mooi moment vond om een stap te maken en ik mezelf wel in de Bundesliga zag."

Wedden

Meer odds

De transfer naar Stuttgart kwam er niet, want Ajax weigerde elke medewerking. "Ze vonden de situatie wel prima zoals die was. Maar ze spraken ook het vertrouwen naar mij toe niet uit om mijn contract open te breken."

"Ik heb het geanalyseerd met de mensen om me heen. Voor mij was het namelijk echt een geweldige stap geweest. Als dat niet doorgaat, wil je uitleg, waarom ze tot bepaalde keuzes komen. Ik had een goed gesprek met Marc Overmars en uiteindelijk had ik hun beslissing te accepteren en te respecteren."

Deze zomer maakte Viergever transfervrij de overstap naar PSV. 

Lees ook: Viergever: "Ik vond dat Ajax eerst zelf maar eens alles moest gaan winnen"