'AS Roma schakelt door na Barça-kaping en meldt zich opnieuw bij Ajax'

'AS Roma schakelt door na Barça-kaping en meldt zich opnieuw bij Ajax'

25-07-2018 15:28
219

Ajax dreigt na Justin Kluivert ook David Neres kwijt te raken aan AS Roma. Althans, dat wordt gemeld in Italië. De Romeinse topclub zou belangstelling hebben.

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport meldt woensdag dat Roma denkt aan Neres als nieuwe rechtsbuiten. De Braziliaan van Ajax geldt als alternatief voor Malcom, die op het allerlaatste moment koos voor een droomtransfer naar FC Barcelona. Ajax-directeur Marc Overmars zou bij LaRoma24 al een korte reactie hebben gegeven: "We hebben niet de intentie hem te verkopen."

Neres zou in het Roma-plaatje passen, maar is zeker niet de enige kandidaat. Suso (AC Milan), Domenico Berardi (Sassuolo), Leon Bailey (Bayer Leverkusen), Florian Thauvin (Olympique Marseille) en Mikel Oyarzabal (Real Sociedad) staan volgens La Gazzetta óók op het verlanglijstje. De transferwaarde van Neres wordt geschat op veertig miljoen euro.

De buitenlandse belangstelling voor Neres is niet nieuw. Borussia Dortmund was deze zomer al concreet voor de 21-jarige aanvaller, maar kreeg nul op het rekest na een bod van naar verluidt dertig miljoen euro. Daar was Neres not amused over. De dertig miljoen kwam 'bij lange na' niet in de buurt van de vraagprijs, meldde Voetbal International vorige week.