Promovendus FC Emmen slacht FC Twente in oefenwedstrijd

25-07-2018 21:31
174

FC Twente heeft woensdag een flinke oefennederlaag geleden tegen promovendus FC Emmen: 1-5. Het is de eerste nederlaag voor de Tukkers in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Twente, dat niet op volle sterkte speelde, maakte geen schijn van kans tegen Emmen en zag dat de wedstrijd al vrij snel gespeeld was. Emmen kwam via Wouter Marinus al na acht minuten op voorsprong. De promovendus kreeg tien minuten later een penalty, die door voormalig Twente-spits Cas Peters werd binnengeschoten. Lang bleef het 0-2, maar vlak voor de theepauze maakte Alexander Bannink er zelfs 0-3 van.

De Tukkers kregen in de rust de mogelijkheid om de puntjes op de i te zetten, maar ook na de pauze was Emmen een stuk sterker. Marinus tekende twee minuten na de rust voor zijn tweede treffer van de wedstrijd en de vierde voor Emmen. Topaankoop Wout Brama deed vanaf de penaltystip nog iets terug voor Twente, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor Emmen. Een minuut voor tijd bepaalde Jafar Arias de eindstand op 1-5.

Twente-trainer Marino Pusic werd in de tweede helft weggestuurd door de scheidsrechter, omdat hij zijn ongenoegen uitte over de leiding.