Schöne vreest voor plek in penalty-pikorde: 'Ik denk dat hij ze nu neemt'

Schöne vreest voor plek in penalty-pikorde: 'Ik denk dat hij ze nu neemt'

26-07-2018 00:09
47

Lasse Schöne denkt niet dat hij de volgende keer wéér een strafschop mag nemen voor Ajax. De Deen miste voor de tweede keer op rij een buitenkansje van elf meter. Dat deed hij op het WK in de achtste finale tegen Kroatië en woensdag tegen Sturm Graz opnieuw.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

"De mensen kopen kaartjes, dus ik moet het wel even spannend maken voor ze", zegt Schöne met een knipoog in gesprek met VoetbalPrimeur. Dan serieus: "Nee, het was een matige penalty. Ik ben blij dat ik de rebound kreeg en hem binnen kon schieten. Ik sta de volgende wedstrijd niet meer bovenaan, denk ik."

"Ik wil ze graag nemen, maar het is nu voor de tweede keer achter elkaar dat ik mis. Dan wordt het een mentale kwestie. Ik heb er veel gemaakt en weinig gemist. Het gevoel was vandaag prima, maar de uitvoering was matig. Ik ben blij dat ik de rebound kreeg. Jammer van de laatste paar kansjes, dan was het helemaal een goede avond geweest."

Schöne verwacht niet dat hij na de misser van woensdag nog steeds bovenaan het lijstje van Erik ten Hag staat. "Ik denk niet dat ik dan achter de bal sta. Ik denk dat ik Huntelaar dan voor me heb. Dat is ook terecht."