'Favoriet Ajax toonde zich superieur, maar de treffers waren erg gelukkig'

26-07-2018 08:05
55

De Oostenrijkse media stellen vast dat Sturm Graz voor een loodzware opgave staat na de 2-0 nederlaag bij Ajax in de tweede voorronde van de Champions League. De doelpunten vielen wel met veel geluk, schrijft onder meer Kleine Zeitung.

'Een bittere avond voor Sturm Graz in Amsterdam. Door een blunder van doelman Jörg Siebenhandl en een zeer twijfelachtige penalty werd met 2-0 verloren van Ajax', schrijft de regionale krant. Der Standard is het daar gedeeltelijk mee eens. 'Favoriet Ajax toonde zich superieur in de heenwedstrijd, al waren de tegentreffers erg ongelukkig.'

Persbureau APA zag dat de wedstrijd nog 'hoopvol' begon voor Sturm Graz. 'Aanwinst Markus Lackner kopte in de vierde minuut maar net over en na acht minuten tastte Ajax-keeper André Onana mis bij een hoekschop. De Ajax-defensie wist slechts met de nodige moeite de bal weg te werken.'

'Na een kwartier volgde een koude douche', vervolgt APA. 'Een schot van Ziyech ging via de handen van Siebenhandl binnen. Ajax begon daarna een offensief, geleid door aanjager Donny van de Beek, en begon beter en beter te spelen. Huntelaar schoot op de paal en werd niet veel later onterecht teruggefloten voor buitenspel'.

In de tweede helft werd Sturm Graz een paar keer gevaarlijk, maar na de penalty was het beslist. 'De derde goal was daarna dichterbij dan de aansluitingstreffer', schrijft APA. 'Een zware klap voor Sturm Graz', concludeert de Wiener Zeitung tot slot.