Van den Berg terug in Nederland: Ik ben blij dat ik ervan af ben. Toedeledokie

Van den Berg terug in Nederland: "Ik ben blij dat ik ervan af ben. Toedeledokie"

26-07-2018 08:30
71

Joey van den Berg is opgelucht dat hij na ruim twee jaar weer terug is op de Nederlandse velden. De 32-jarige Drent heeft zich woensdag verbonden aan NEC, nadat hij bij het Engelse Reading op een zijspoor is geraakt.

Onder Jaap Stam was Van den Berg nog een vaste waarde in de ploeg die bijna naar de Premier League wist te promoveren. De nieuwe manager Paul Clement zag het echter niet zitten in de middenvelder. "De eerste training in de voorbereiding moest ik meedoen met onder 23. Ze probeerden in mijn hoofd te komen", vertelt Van den Berg aan De Gelderlander over de voorbereiding op het nieuwe Championship-seizoen. "Ze dachten: die gaat wel weg. Maar ik ging geen jaar salaris weggooien. Ik bleef gewoon zitten, ook al hadden ze me bij onder 17 neergezet."

De oud-middenvelder van onder meer PEC Zwolle en sc Heerenveen vertrok uiteindelijk toch. Bij NEC had Van den Berg het juiste gevoel. "Zeker het laatste jaar heb ik gemerkt dat clubs geen reet om je geven. Je moet het naar je zin hebben", aldus de nieuwste aanwinst van de Nijmegenaren. "De laatste maanden waren een sleur. Ik ben blij dat ik ervan af ben. Toedeledokie."

Van den Berg wordt voor een jaar gehuurd van Reading en zal in de zomer van 2019 transfervrij overstappen naar NEC. Bovendien kan hij na zijn actieve carrière een andere functie binnen de club vervullen. "Dat is voor mij belangrijk. Ik ben 32 jaar. Als ik 35 haal, heb ik het goed gedaan in mijn ogen. Maar het hoeft niet. Als NEC zegt: Ja Joey, rot maar op, dan ben ik ook weg."

Lees ook: Van den Berg staat voor terugkeer naar Nederland: "Voor ons is het jammer"