'Ziyech staat er ook goed op bij andere topclubs, meer de vraag wanneer hij gaat'

'Ziyech staat er ook goed op bij andere topclubs, meer de vraag wanneer hij gaat'

Gepubliceerd: donderdag 26 juli 2018 om 08:34do 26-07-2018 om 08:34

Freek Jansen denkt na de galavoorstelling van Hakim Ziyech tegen Sturm Graz dat de kans op een transfer alleen maar is toegenomen. De verslaggever van Voetbal International stelt dat het voor Ajax te hopen is dat de spelmaker blijft.

"Het krachtsverschil was wel heel groot. Ajax speelde een prima wedstrijd, heel dominant en vanaf het eerste moment echt vooruit gericht", zegt Jansen. "Het variabele aanvalsspel dat Ten Hag graag wil zien zag je terug. En dan zie je ook wel dat de sterren van de ploeg opstaan. Ziyech nam Ajax echt bij de hand. Op het laatst samen met Tadic zorgden ze voor zo veel frivoliteit en klasse."

Ajax-fans dromen al van een elftal met Ziyech én Tadic, maar Jansen ziet dat niet gebeuren. "Persoonlijk acht ik de kans heel klein dat Ziyech blijft. Het is een beetje wikken en wegen wat het juiste bod is. Roma heeft al heel lang belangstelling, maar zijn naam staat er ook goed op bij andere topclubs. Het is meer de vraag wanneer hij gaat dan of hij gaat."

"Mocht het toch onverhoopt misgaan, dan heeft Ajax natuurlijk goud in handen met de combinatie Tadic-Ziyech", vervolgt Jansen. "Dan kan je in de Eredivisie denk ik elke week volop spektakel verwachten. Dus het is voor Ajax te hopen dat bij alle andere clubs andere alternatieven zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Als Ajax prijzen wil winnen moet het ten koste van alles Ziyech houden.

Ja, zonder Ziyech wint Ajax niets
56%
Nee, de selectie is nu sterk genoeg
44%
(7921 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws