'Herrie in de tent bij Willem ll: rvc zegt vertrouwen in directeur Van Gool op'

'Herrie in de tent bij Willem ll: rvc zegt vertrouwen in directeur Van Gool op'

26-07-2018 22:04
30

Berry van Gool ligt onder vuur bij Willem ll. De raad van commissarissen heeft het vertrouwen in de algemeen directeur opgezegd.

Dat meldt Voetbal International. Van Gool is al vijf jaar in dienst bij Willem ll. In zijn Tilburgse periode schreef de club zwarte cijfers, is er een positief eigen vermogen en speelt de club voor het vijfde jaar op rij op het hoogste niveau in Nederland. Daarnaast is er een nieuwe shirtsponsor gestrikt. De rvc is echter onverbiddelijk en heeft het vertrouwen in Van Gool opgezegd.

Dat de rvc de aanval op Van Gool heeft geopend is opvallend, omdat het personeel en de meeste sponsors achter hem staan. De situatie wordt over de transferperiode heen getild, waarna een mediator de boel moet zien te redden. Volgens VI is mediation zinloos, omdat er een 'onwerkbare situatie' is ontstaan.

'Aangezien er kennelijk geen grond is voor ontslag op staande voet en er binnen de organisatie en de achterban nauwelijks draagvlak blijkt te zijn voor het congé van de directeur, die ook nog eens prima resultaten overlegt, zou het vele malen verstandiger zijn wanneer emotionele kledingwinkeliers en kaakchirurgen zouden erkennen dat ze hun hand hebben overspeeld en de eer aan zichzelf houden', aldus VI.

Het weekblad doelt op de 'dominante' Roland Hermans, eigenaar van een aantal kledingzaken, kaakchirurg Jan Scheerlink, verzekeraar Jack Buckens, belastingadviseur Jan van der Laak en politicus Ruud Vreeman.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s