Tadic doet wat Neres en Kluivert niet vaak doen: Dat was lekker

Tadic doet wat Neres en Kluivert niet vaak doen: "Dat was lekker"

26-07-2018 22:21
81

Klaas-Jan Huntelaar vond het lekker dat hij vanaf de zijkant een aantal voorzetten kreeg van Dusan Tadic. David Neres en Justin Kluivert (vorig seizoen) staan er niet om bekend dat ze veel voorzetten geven. Ze gaan vaak voor de actie. 

Nadat Tadic inviel tegen Sturm Graz, werd Huntelaar een aantal keren in stelling gebracht. De spits had het vizier echter niet op scherp staan. "Dusan Tadic gaf zeker een paar goede ballen. Dat was lekker. Een keertje vanaf rechts, maar ook vanaf links", vertelt Huntelaar na afloop aan Ajax Life.

"Die kopbal had ik naar beneden moeten knikken. Het was een heel dynamische wedstrijd. Eerst dook Hakim Ziyech vanaf rechts naar binnen, daar kwam de eerste goal ook uit voort. Het liep goed, al zag je in de tweede helft dat er wat vermoeidheid bij kwam kijken. Daardoor liep het soms wat minder."

De oefencampagne van Ajax verliep uiterst stroef, maar de eerste wedstrijd om het 'echie' werd knap gewonnen. Huntelaar: "De resultaten waren niet altijd goed, maar je moet het ook een beetje in perspectief zien. Alles met 3-0 winnen biedt ook geen garantie voor de eerste officiële wedstrijd. We hebben de voorbereiding gebruikt om dingen in te slijpen en onze manier van voetballen te testen."