Snoeiharde uithaal naar Roda JC: 'Mensen willen een mes in je rug steken'

Snoeiharde uithaal naar Roda JC: 'Mensen willen een mes in je rug steken'

27-07-2018 08:08
63

Mark Luijpers kan niet geloven dat Ger Senden aan de kant is geschoven door Roda JC. De situatie van de voormalig rechtsback en teammanager doet denken aan die van hemzelf. Luijpers werd vier jaar geleden weggestuurd.

"Na 25 jaar Roda stond ik zomaar op straat", zegt Luijpers tegen Voetbal International. "En nu maakt Ger na dertig jaar hetzelfde mee. Doodzonde. Nog veel meer dan ik is hij het gezicht van Roda, een echte jongen van Kerkrade en een clubicoon. Zo iemand moet je altijd binnenboord houden. Met economische gronden heeft zijn ontslag niks te maken, dat weet ik zeker. Zoveel verdient Ger niet."

Wedden

Meer odds

"Sowieso kun je niet zonder teammanager, elke profclub heeft er eentje nodig", vervolgt Luijpers. "Dit is puur op persoonlijke gronden gebeurd. Gers kritiek op Collard en co heeft hem de nek gekost. Hij was eerlijk over beleid waarvan iedereen kon zien dat het niet deugde." Het vertrek van zijn oud-teamgenoot past in een patroon. "Intern is het al jaren heel onrustig, er lopen veel mensen rond die je een mes in de rug willen steken."

"Vroeger was Roda een familieclub, nu voelt niemand zich meer veilig, omdat er zoveel in achterkamertjes gebeurt", aldus Luijpers. "Ik zie Harm van Veldhoven nog als een laatste reddingsboei, hopelijk kan hij zijn plannen doorzetten. Eerst wilde iedereen heel graag naar Roda komen, nu zijn mensen blij als ze er weg zijn. Doodzonde hoe alles kapot wordt gemaakt. De club is alleen nog Roda in naam."

Lees ookKwetsend, gedwongen vertrek bij Roda JC: "Dit doet pijn, zeker weten"