'Oud-Ajacied Alderweireld prioriteit nummer 1 voor United; forse eisen Spurs'

'Oud-Ajacied Alderweireld prioriteit nummer 1 voor United; forse eisen Spurs'

27-07-2018 08:53
28

Manchester United wordt gelinkt aan Harry Maguire, Milan Skiriniar en Yerry Mina, maar Toby Alderweireld is nog altijd prioriteit nummer één op Old Trafford. Manager José Mourinho ziet de Belg als beste optie om zijn defensie te versterken.

Dat meldt The Independent. Volgens de Britse krant toont Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Llevy zich echter als een taaie onderhandelaar. De Londenaren hopen Anthony Martial in een deal te betrekken en willen anders liefst zestig miljoen euro ontvangen voor de 29-jarige Alderweireld, die nog een verbintenis tot medio 2019 heeft.

Die eisen vindt United veel te gortig, aangezien de oud-Ajacied niet lang meer onder contract staat en een vertrekwens heeft. Spurs heeft weliswaar een optie om de samenwerking met een jaar te verlengen, maar activeert dan wel een transferclausule van dertig miljoen. The Red Devils houden vertrouwen dat uiteindelijk een deal gesloten kan worden voor Alderweireld, maar hebben diverse alternatieven achter de hand.

Dat is mede ingegeven door een gefrustreerde Mourinho, die koste wat kost versterking wil voor zijn defensie. Skriniar en Maguire komen in beeld in het geval de Belg toch niet haalbaar blijkt. Eerder werd Mina ook in verband gebracht met United.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s