Vierde Nederlandse profclub in buitenlands bezit: Ziet er heel goed uit

Vierde Nederlandse profclub in buitenlands bezit: "Ziet er heel goed uit"

27-07-2018 08:56
59

FC Den Bosch is sinds donderdag na Vitesse, ADO Den Haag en Fortuna Sittard de vierde Nederlandse profclub die in buitenlandse handen is gevallen. De Georgiër Kakhi Jordania, zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania, neemt 99,9 procent van de aandelen in De Vliert over.

Directeur Paul van der Kraan stelt dat de financieel noodlijdende Bosschenaren weinig keus hadden. Van der Kraan was in het verleden betrokken bij de overnames van Vitesse en Fortuna Sittard. "Je moet je afvragen wat het alternatief was voor clubs als Vitesse en Fortuna Sittard", aldus de directeur in gesprek met De Telegraaf. Van der Kraan vergelijkt de situaties in Arnhem en Sittard met die in Den Bosch en stelt dat de overnames van Vitesse en Fortuna voordelig hebben uitgepakt. "In Sittard hebben ze voor het eerst sinds jaren weer sportief mooie tijden beleefd. In Arnhem speelt Vitesse alweer jaren mee in de subtop van de Eredivisie."

Wedden

Meer odds

Jordania junior heeft in De Vliert een vierjarenplan voorgelegd: eerst wil hij met FC Den Bosch structureel tot de top van de Keuken Kampioen Divisie behoren, daarna komt de Eredivsie pas in beeld. De KNVB zou de plannen van de pas 24-jarige zakenman nog af kunnen schieten, maar Van der Kraan verwacht geen problemen. "Dat ziet er heel goed uit. We hebben nergens achteraan hoeven zitten. Hij heeft alle benodigde informatie in één keer aangeleverd", laat hij weten aan het Brabants Dagblad. De KNVB moet eerst weten waar het vermogen van Jordania vandaan komt en of de Georgiër niet betrokken is bij een andere club, voordat de overname goed wordt gekeurd.

Lees ook: Zoon van Jordania gaat FC Den Bosch overnemen: zaak ligt nu bij KNVB