Bericht uit Italië: Neres en zaakwaarnemer niet blij met houding Overmars

Bericht uit Italië: Neres en zaakwaarnemer niet blij met houding Overmars

27-07-2018 11:23
125

Een opmerkelijk bericht uit de Italiaanse pers: David Neres is niet blij dat Ajax hem deze zomer in Amsterdam wil houden. AS Roma heeft van directeur spelersbeleid Marc Overmars te horen gekregen dat de Braziliaan vijftig miljoen euro kost.

Daarmee lijkt Overmars aan te willen geven dat Neres niet te koop is en juist dat is tegen het zere been van de speler. Dat schrijft Corriere Giallorosso. Neres en zijn entourage hopen juist dat Overmars zich soepel op wil stellen en bereid is een miljoenenbedrag te accepteren. De Braziliaan wil maar al te graag in Italië spelen, waar hij minstens een verdubbeling van zijn salaris kan krijgen.

Overmars is er juist bij gebaat om de huidige selectie intact te houden. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Sturm Graz vertelde hij bij Ziggo Sport dat hij weinig uitgaande transfers verwacht. "Het is bekend welke spelers een transferwens hebben uitgesproken. Ik verwacht dat de groep op misschien een enkeling na intact blijft. Daar ga ik ook vanuit." Volgens Corriere Giallorosso wil Ajax Neres pas volgend jaar verkopen. 

Het is niet de eerste keer dat Overmars een miljoenenbod op Neres heeft afgeslagen. In de winterstop was Borussia Dortmund in de markt voor hem, zo meldde De Telegraaf. Een bod van naar verluidt dertig miljoen euro werd toen geweigerd door Overmars.

Donderdag werd er door zowel La Gazzetta dello Sport als Corriere dello Sport gemeld dat Ajax vijftig miljoen euro verlangt voor Neres. Overmars heeft directeur Monchi van Roma al op de stoep gehad. Roma ziet in Neres een vervanger van Malcom, die uiteindelijk naar FC Barcelona is vertrokken.

Lees ook'Zoekend AS Roma krijgt vraagprijs van 50 miljoen euro te horen van Overmars'