MVV hoort van gesteggel over appartement en pikt Willem II-aanvaller op

MVV hoort van gesteggel over appartement en pikt Willem II-aanvaller op

27-07-2018 17:25
33

Asumah Abubakar vervolgt zijn loopbaan bij MVV Maastricht, meldt de Limburgse club. De 21-jarige aanvaller van Ghanese afkomst bereikte eerder geen akkoord met Willem II over een nieuw contract.

Abubakar kan dus transfervrij de overstap maken naar Limburg. Hij besloot te vertrekken bij Willem II, omdat de Tilburgse club niet aan al zijn voorwaarden wilde voldoen. Zo moest de aanvaller, die ook de Portugese nationaliteit heeft, een appartement volledig uit eigen zak betalen.

In het seizoen 2016/'17 kwam Abubakar zestien keer in actie in de Eredivisie voor Willem II. Vorig jaar brak hij in de voorbereiding zijn kuitbeen, waarna de 1.83 meter lange Ghanees lang moest revalideren. Nu hij weer fit is, wil hij in Maastricht verder werken aan zijn carrière.

"Abubakar is een rappe aanvaller, die oog voor het doel heeft", zegt trainer Ron Elsen. "Een jongen met veel potentie. Hij heeft ervaring op Eredivisie-niveau en speelde in vertegenwoordigende elftallen voor Portugal. Wij zijn blij dat we hem naar Maastricht hebben kunnen halen. Nu zal hij moeten laten zien dat hij ook weer helemaal is teruggekeerd na zijn vervelende kuitbeenblessure."