Geruchten uit Italië: Rijkaard benaderd voor rentree in de voetballerij

Geruchten uit Italië: Rijkaard benaderd voor rentree in de voetballerij

27-07-2018 20:20
39

Frank Rijkaard is benaderd om terug te keren bij AC Milan, meldt het Italiaanse Mediaset. De onlangs als technisch directeur in San Siro teruggekeerde Leonardo zou in Rijkaard een perfecte aanvulling zien voor de organisatie van de Rossoneri.

Welke rol Rijkaard precies in Milaan moet vervullen, is niet duidelijk. Het heeft er echter alle schijn van dat Leonardo samen met Rijkaard het beleid van de club uit wil stippelen. Volgens Mediaset, dat zich beroept op bronnen vanuit Spanje, ziet de geboren Amsterdammer een rentree bij AC Milan wel zitten. Rijkaard zou zich zelfs al beschikbaar hebben gesteld voor een functie bij de club waar hij tussen 1988 en 1993 grote successen boekte.

De EK-winnaar van 1988 is nu al vijf jaar lang niet meer werkzaam in de voetballerij. Het bondscoachschap van Saudi-Arabië was de laatste klus voor de oud-trainer van Sparta, FC Barcelona en Galatasaray. Eind april, tijdens de onthulling van de Johan Cruijff Arena, liet Rijkaard weten dat hij niet van plan is om ooit trainer van Ajax te worden.