Indrukwekkend verhaal van Silva: 'Mijn pasgeboren zoon die vocht voor zijn leven'

Indrukwekkend verhaal van Silva: 'Mijn pasgeboren zoon die vocht voor zijn leven'

27-07-2018 23:08
15

David Silva heeft naar eigen zeggen het moeilijkste seizoen uit zijn carrière achter de rug. De Spaanse linkspoot werd weliswaar overtuigend landskampioen met Manchester City, maar maakte zich grote zorgen over de gezondheid van zijn pasgeboren zoontje.

De kleine Mateo werd in december geboren, maar kwam eerder dan verwacht ter wereld. Hierdoor was zijn gezondheid broos en moest hij vijf maanden lang in het ziekenhuis in Spanje blijven. Vader Silva bleef gedurende deze periode heen en weer pendelen tussen Manchester en Spanje. "Het waren de zwaarste maanden uit mijn leven", wordt de 32-jarige spelmaker geciteerd door The Mirror. "Dat ik mijn pasgeboren zoon moet zien vechten voor zijn leven, is het laatste wat ik had verwacht. Achteraf gezien vraag ik me af hoe ik het heb volgehouden. Gelukkig waren mijn vriendin en mijn familie sterk genoeg."

Ondertussen wilde Silva blijven voetballen voor Manchester City, dat rond de jaarwisseling nog in vier competities actief was. "Het was de drukste periode van het seizoen en ik voelde dat het team me nodig had." Manager Pep Guardiola wist echter op Silva in te praten. "Hij zei tegen mij: er is niets belangrijkers dan je familie. Neem alle tijd die je nodig hebt om te zorgen voor je zoon, je familie en jezelf."

'Het gaat beter'
Volgens Silva heeft Mateo inmiddels de zwaarste periode achter de rug, maar de jonge vader wil zichzelf nog niet rijk rekenen. "Het is nog te vroeg om te zeggen dat alles goed met hem gaat. Maar het goede nieuws is dat hij steeds weer een beetje aansterkt. Mateo moet nog steeds van tijd tot tijd onderzocht worden, maar we kunnen tenminste aan de toekomst denken."